fbpx
Nogomet

PSG kažnjen zbog uvredljivih transparenata usmjerenih prema Neymaru

Off 14

Disciplinska komisija Profesionalne fudbalske lige (LFP) novčano je kaznila Paris Saint-Germain, između ostalog, i zbog uvredljivih transparenta usmjerenih prema Neymaru.

PSG će morati da plati 2.000 eura zbog prestupa njegovih navijača na utakmici prvog kola Lique 1 protiv Nimesa, koja je igrana 11. augusta. Inače, Parižani su taj susret dobili rezultatom 3:0.

Neymar je bio meta navijača tokom utakmice na Parku prinčeva zbog sve češćih špekulacija da želi napustiti PSG. Jedan od transparenata pozivao je Brazilca da što prije napusti šampiona Francuske, a na drugom je izraženo nezadovoljstvo njegovim ponašanjem.

“Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i isticanja uvredljivih transparenata pristalica, Paris Saint-Germain će platiti 2.000 eura kazne“, saopšteno je iz LFP-a.

Neymar, kojeg već mjesecima mediji sele u Real Madrid ili Barcelonu, još uvijek nije nastupio za PSG ove sezone. Izgleda da se sagi oko njegovog odlaska ne vidi kraj, uprkos tome što se prelazni rok zavšrava 2. septembra. Brazilac je od dolaska u PSG 2017. godine odigrao 58 utakmica i postigao 51 gol.

“Sveci“ su nakon dva odigrana kola u Ligue 1 na osmom mjestu sa tri boda.

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže