Nogomet

Pripreme fudbalske reprezentacije BiH: Priključili se Džeko i Sarić

Off 30
Foto: Anadolija

Fudbalska reprezentacija BiH drugi dan se priprema za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u gostima protiv Finske i Italije. Gordan Ciprić, pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog kazao je da se tim polako kompletira. Stigli su Edin Džeko i Elvis Sarić, a sutra se očekuju dolazak Bojana Nastića, koji je naknadno pozvan.

“Što se tiče samog treninga sve je bilo u redu, jedinu laganu ozljedu, zategnuće zadnje lože ima Eldar Čivić. On je samo za danas dobio poštedu, a od sutra je opet s nama u treningu“, rekao je Ciprić.

Osvrnuo se i na otežavajuću okolnost da će Miralem Pjanić zbog suspenzije morati propustiti utakmicu u Finskoj.

“Ne treba posebno apostrofirati da je Pjanić jedan od naših glavnih igrača i da nam nedostaje, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete da nadomjestimo taj izostanak. Jednostavno koncepcijski sigurno nećemo ništa mijenjati, svoj stil igre ćemo i dalje forsirat, tako da u tom smislu se ništa neće promijeniti“, naglasio je Ciprić.

Vezni fudbaler Amer Gojak iza sebe ima sjajnu sezonu sa zagrebačkim Dinamom, te je u dobrom raspoloženju došao na okupljanje bh. reprezentacije.

“Na svakom treningu ću davati svoj maksimum, a na selektoru je da odluči koliko i kada ću ja igrati. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, ali vjerujemo u sebe. Imamo kvalitet i dobru atmosferu i nadam se da ćemo izvući najbolji mogući rezultat“, kratko je rekao Gojak.

Smail Prevljak, napadač RB Salzburga istakao je da je izuzetno zadovoljstvo biti među reprezentativcima BiH.

“Naravno, sretan sam što sam dio ove ekipe i daću maksimum od sebe da ostvarimo što bolje rezultate. Sigurno u toj prvoj utakmici sa Finskom imamo dobru šansu, a Italija nije ekipa od prije deset godina i mislim da i tu imamo dobre šanse. Najveći izazov za nas je da opravdamo povjerenje selektora“, kazao je Prevljak, prenosi agencija Anadolija.

BiH gostuje Finskoj u Tampereu 8. juna, dok će tri dana kasnije u Torinu odmjeriti snage sa Italijom.

Poredak u grupi “J“ nakon dva kola: Italija 6 bodova, Grčka 4, BiH 4, Finska 3, Armenija 0, Lihtenštajn 0.

Related Posts