fbpx

Prijavite se na MBA stipendije vodeće poslovne škole JI Evrope

 

COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u regiji i ove godine dodjeljuje Executive MBA i MBA stipendije (E/MBA) ambicioznim poslovnim ljudima koji ulažu u svoju budućnost sticanjem novih znanja i kvalitetne mreže kontakata.

 

Akoželite

  • široku mrežu internacionalnih kontakata
  • da učite od svjetski poznatih predavača
  • razmjenu iskustva i znanja sa drugim poslovnim ljudima
  • napredak u karijeri

 

…ovo je sjajna prilika da upišete internacionalno akreditovan MBA program na vodećoj poslovnoj školi JI Evrope.

 

PRIJAVITE SE

Za više informacija, kliknite na http://scholarships.cotrugli.org/

 

Zašto MBA?

MBA program (Master of Business Administration) je najviši oblik poslovne edukacije. Studenti COTRUGLI poslovne škole, kao najveću prednost MBA programa ističu promjenu u načinu razmišljanja, koja je ključni faktor za bolje donošenje odluka i napredak u karijeri, a cjelokupan doživljaj sa programa kao iskustvo koje im je promenilo život.

 

Zašto COTRUGLI?

COTRUGLI poslovna škola je svrstana među 2% međunarodno AMBA (Association of MBA’s) akreditovanih poslovnih škola u svijetu, kao što su INSEAD, IMD, ESCP,… Okuplja uspješne i perspektivne polaznike, kao i priznate međunarodne predavače i stručnjake. Alumni zajednica broji preko 2,000 pojedinaca, što je čini najvećom poslovnom mrežom u Jugoistočnoj Evropi.

 

COTRUGLI studenti imaju prosječno 5 godina (MBA) i 12 godina (EMBA) radnog iskustva.

Program je dizajniran da zahtjeva minimalno odsustvo sa posla.  Strukutura polaznika, u odnosu na pozicije sa kojih dolaze, govori da je preko 70% njih na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama, bilo kao direktori kompanija i sektora ili kao samostalni preduzetnici. Polaznici programa su stručnjaci iz različitih industrija, kao što su: IT, farmaceutska, automobilska, građevinska, telekomunikaciona, finansijska, FMCG…

 

Kako se prijaviti za stipendije?

COTRUGLI ove godine u Bosni i Hercegovini dodjeljuje po 4 polovične stipendije i 6 stipendija od 30% za svaki program. Ako ste stekli relevantno radno iskustvo, imate fakultetsku diplomu i govorite engleski jezik, možete se prijaviti za E/MBA stipendije OVDE.

 

Iskustva COTRUGLI polaznika

Zbog želje da svaki novi dan radimo stvari na bolji i korisniji način nego dan prije, ljudi se trude usvojiti znanja i vještine, a ja sam se u tu svrhu odlučio za COTRUGLI. Raznolike vrijednosti koje sam dobio kroz program koji sam prošao je skup različitih poslovnih i životnih iskustava (iskustvo je nezamjenjiv način sticanja znanja i vještina) i neprocjenjivih veza i prijateljstava, za koje bi mi kao pojedincu trebalo mnogostruko više vremena od onoga koliko je program trajao.

 

Zejid Šoto, Founder at PZU New Life Sarajevo

Prednost COTRUGLI EMBA je, što za razliku od drugih, prati trendove u modernom biznisu i u skladu sa tim, dopunjuje izbor modula. Pored aktuelnih edukativnih tema, sve module drže profesori koji se aktivno bave i biznisom i u mogućnosti su da prenesu svježa iskustva. Sa druge strane, internacionalne grupe, kakve su generacije na EMBA programu, tokom interaktivnih modula vam daju uvid u poslovno okruženje i iskustva iz šireg regiona. Ukoliko želite da vaše profesionalno iskustvo proširite izvan granica naše zemlje, ove dvije godine biće za vas neprocenjivo iskustvo.

 

Zorana Milidrag, Regionale Commerce Director at Sport Vision

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže