fbpx
BiH, Vijesti

Preminuo policajac iz Prijedora, Tužilaštvo RS preuzima predmet

Off 346

Policajac Slađenko Tubin, pripadnik Policijske uprave Prijedor, preminuo je jutros u prijedorskoj bolnici oko 1:00 nakon teške tjelesne povrede,  potvrđeno nam je iz Opšte bolnice Prijedor. U Prijedoru je naša Mirela Savić, koja donosi više detalja.

U njega je jučer u popodnevnim časovima iz lovačke puške pucao mlađi muškarac iz Gornje Ravske kod Prijedora, koji je ranije u porodičnoj kući izbo nožem svog oca.

Mladić je uhapšen.

Saznajemo kako će ovaj predmet preuzeti Tužilatvo RS.

Ekipa BHT 1 biće na terenu i više informacija donosimo u našem Dnevniku 1.


Sindikat: Policajci u RS-u sve više izloženi brutalnim napadima kriminalaca

Iz Saveza sindikata RS-a oštro su osudili ubistvo policajca Slađenka Tubina, na kojeg je jučer u Gornjoj Ravskoj kod Ljubije pucao Marko Šabić.

Ističu da je Tubin „surovo napadnut prilikom izvršenja svojih svakodnevnih poslova i radnih zadataka“.

“Tražimo od nadležnih pravosudnih institucija RS-a da ubicu stigne ruka pravde, odnosno zaslužena kazna”, navode iz Informativne službe Saveza sindikata RS-a.

Dodaju da i taj primjer, nažalost, potvrđuje da su policajci u RS-u sve više izloženi napadima od kriminalnog miljea, te da izvršioci ovih radnji prema policiji pokazuju neviđen stepen brutalnosti i surovosti, koristeći pri tome i upotrebu oružja.

Porodici ubijenog pripadnika policije Slađenka Tubina i svim zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a uputili su izraze najdubljeg saučešća.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže