fbpx
BiH, Crna hronika, Vijesti

Predložen pritvor osumnjičenom za teško ubistvo

Off 97
Mjesto ubistva Slaviše Krunića

Policijske službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu protiv tri lica Ž.K, E.B. i B.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila u Glamočanima izvršili teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića. Predložen je pritvor za osumnjičenog Emilija Balda.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je republički javni tužilac predložio pritvorsku mjeru nakon ispitivanja Balde.

On će večeras, kako je saopšteno, biti predat sudiji za prethpodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, a ročište za određivanje pritvora biće održano sutra.

Detaljnije u javljanju i prilogu naših reportera Olge Urukalo Desnica i Ljubiše Davidovića.


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da je navedeno krivično djelo izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, ubili Slavišu Krunića iz Banjaluke i Žarka Pavlovića sa Pale, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banjaluke.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske juče su izvršili uviđaj na mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju iz MUP-a.

“Osumnjičeni B.Đ. iz Banjaluke još je u bjekstvu i njim policija aktivno traga. Za ovim licem raspisana je potjernica. Istraga u ovom predmetu se nastavlja”, naglašavaju iz MUP-a.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže