Pozorište

“Pozorište bez prepreka”-prilagođeno slijepim i slabovidnim osobama

Off 48
U galeriji “Gabrijel” Kamernog teatra 55 danas će biti predstavljen projekt “Pozorište bez prepreka”, a predstava “Helverova noć”, koja slavi 15 godina igranja, biće izvedena uz audio deskripciju za slijepa i slabovidna lica.

“Pozorište bez prepreka“ naziv je projekta koji Asocijacija XY provodi u partnerstvu s udruženjem “Novis“ i Kamernim teatrom 55, a koji doprinosi stvaranju ambijenta za siguran, zdrav i kreativan život sa visokim stepenom socijalne inkluzije slijepih i slabovidnih stanovnika općine Centar.

Projekt se realizira uz podršku Općine Centar i u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu- ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Predstave koje su prilagođene potrebama slijepih i slabovidnih osoba, a koje će biti dio redovnog repertoara Kamernog teatra 55, su: “Hadersfild”, “Ljupaf”, “Teferič”, “Zatvorenica”, “Demoni”, “Tri sestre”, “Helem Nejse”, “U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce”, “Helverova noć”, “Umri muški”, “Žaba”, “Kad bi naglas govorili”, “Knjiga mojih života”, “Radnja na uglu” i “Naš razred”.

Related Posts