fbpx
BiH, Crna hronika, Vijesti

Električni rešo izazvao požar u “Miralu”: Povrijeđena 32 migranta

Off 223
Foto: cazin.net

Trideset dvije osobe povrijeđene su u požaru koji je rano jutros izbio u objektu “Miral” u Velikoj Kladuši u kojem su smješteni migranti. Požar je ugašen i situacija je pod kontrolom. Obavljen je uviđaj koji je pokazao da je uzrok požara – nesretan slučaj, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

“Policija i vatrogasci su izašli na mjesto događaja i požar je u potpunosti ugašen. Nakon toga se pristupilo uviđaju. Zaključak je da je požar, ipak, nastupio nesretnim slučajem. Uzrok je električni rešo koji su migranti koristili. Došlo je do zapaljena, a vatra se vrlo brzo proširila”, rekao je Šiljdedić.

Kako je rekao, deset osoba sa lakšim povredama zbrinuto je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši. Dvadeset dva lica upućena su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a njihov stepen povreda još nije poznat.

Šiljdedić ističe da niko nije životno ugrožen.

Požar je izbio u 6.30 u objektu “Mirala”, koji se koristi kao privremeni prihvatni centar za nekoliko stotina migranata. Prvobitno je javljeno da je u požaru povrijeđeno najmanje 29. ljudi.


U Velikoj Kladuši je reporter BHRT-a Haris Domazet.

 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže