BiH, Ekonomija, Vijesti

Povratnicima u Doboju 300.000 KM za poljoprivredu

Off 19
Poljoprivreda
Foto: Ilustracija

Predstavnici Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH potpisali su u Doboju ugovore sa 38 korisnika kojima je ovo ministarstvo obezbijedilo 300.000 KM za nabavku poljoprivrednih mašina, građevinskog materijala, plastenika, te krupne i sitne stoke.

Riječ je o korisnicima projekta federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica, s ciljem njihovog održivog povratka, istakao je koordinator projekta Sevlid Hurtić.

On je pojasnio da je na projekat mogao da aplicira povratnik sa porodicom čije je prebivalište u Doboju, a koji ima najmanje pet dunuma zemlje u vlasništvu ili pod zakupom.

“Korisnici će dobiti traktore, motokultivatore, priključne alatke, štale, sredstva za kupovinu sitne i krupne stoke. U roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora, firma koja je prošla na tenderu isporučiće opremu”, izjavio je Hurtić.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić podsjetio je da je grad Doboj sa 40 odsto učestvovao u nizu projekata Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH kada je riječ o povratničkoj populaciji u ovoj lokalnoj zajednici.

On je zahvalio federalnom ministru Edinu Ramiću kojem će na svečanosti 27. juna, povodom obilježavanja Dana grada – 28. juna, biti uručena Plaketa grada za doprinos suživotu i realizaciji projekata na području Doboja.

Related Posts