fbpx
Region, Vijesti

Poplave u Srbiji, u Kraljevu vanredna situacija

Off 62
Foto: Arhiv

U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a voda je ušla u brojne kuće, te je na području ovog grada proglašena vanredna situacija.

Vatrogasci crpe vodu koja je prodrla u dvadesetak kuća u centru Kraljeva, a iz Štaba za vanredne situacije su rekli da je put ka nekoliko okolnih sela u prekidu zbog padavina, prenosi RTS.

Prema podacima hidro-meteorološke stanice, za četiri sata palo je 85 litara kiše po metru kvadratnom.

Kritično je i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu, gdje je evakuisano više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča. Evakuacija je naređena i u Kniću, a bujični potoci su se izlili i na području Ivanjice.

U Opštini Knić vatrogasci evakuišu ugrožena domaćinstva, a u selu Zakuta rijeka Gruža je odnijela most.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da je autobus na dionici Kraljevo-Kragujevac bio zaglavljen na putu, ali da su pripadnici sektora uspjeli da ga izvuku i obezbijede svih 15 putnika.

Тokom noći obilne padavine zabilježene su i na teritoriji Novog Pazara. Vodostaj Ibra je u toku jutra povećan za oko pola metra, ali još nema opasnosti od izlivanja. Rizično je u slivu Jošanice, Raške, Bjelice i Zapadne Morave, prenosi RTS.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže