fbpx
BiH

Podzemna garaža kod Vijećnice imat će 155 parking mjesta

Off 77
Foto: Općina Stari Grad

Izgradnjom prve javne podzemne garaže u Kantonu Sarajevo, preko puta Vijećnice, djelimično će biti riješen problem nedostatka parking prostora u tom dijelu Sarajeva, izjavili su za Fenu iz Općine Stari Grad.

Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata ove općine. Radovi na izgradnji garaže počeli su 25. marta, a rok za završetak je šest mjeseci. Do sada su izmještene sve instalacije gasa, vode, kanalizacije, struje i telekom operatera.

Garaža će biti na dvije etaže sa 155 parking mjesta. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom “Porsche”, imat će i punionicu za električne automobile. Punjenje vozila će biti besplatno, a sve troškove opremanja punionice snosit će “Porsche”.

Iz Općine Stari Grad ističu da izgradnjom garaže neće biti riješen samo problem saobraćaja u mirovanju nego će, istovremeno, biti izgrađen i višenamjenski trg koji će svojom površinom biti najveći na području Kantona Sarajevo.

Trg će imati višestruku namjenu za različite manifestacije tokom cijele godine, na sceni koja će biti fiksirana, zatim zelene površine, klupe te dječje igralište.

Related Posts