fbpx
BiH, Vijesti

Podrška projektima: Ambasador Nelson prvi put u Bijeljini

Off 49
Foto: Fena (Arhiv)

Nakon što je Vlada Sjedinjenih Država uložila dio sredstava u kompleks poslovno-industrijske zone dva u Bijeljini, ove pogone posjetio je američki ambasador u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric Nelson). Bila je to prilika za susrete s lokalnim čelnicima. Ulaganje je, kako je rečeno, otvorilo vrata za nova radna mjesta.

Saradnja sa lokalnim čelnicima i podrška realizaciji njihovih projekata bila je tema razgovora ambasadora Sjedinjenih Država u našoj zemlji Erika Nelsona i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, tokom Nelsonove prve posjete Bijeljini.

“Zainteresovan sam da čujem i naučim još više o Bijeljini i da čujem o tome kako je uspjela steći reputaciju jednog od gradova u kojem je najpovoljnija poslovna klima”, rekao je ambasador Nelson.


Posjetu su iskoristili za obilazak industrijske zone 2, gdje je dio sredstava uložila i Vlada Sjedinjenih Država.

“Od 3,8 miliona KM koliko nas je ukupno koštala industrijska zona 2 zajedno sa zemljištem, vodom, strujom i putevima, Vlada Sjedinjenih Država je učestvovala sa 350.000 KM”, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Ambasador Nelson je ocijenio da je ovo dobar primjer rada i partnerstva Sjedinjenih Država, koje pomažu lokalnim liderima da provedu praktične projekte koji pomažu lokalnoj zajednici.

U industrijskoj zoni 2 privrednicima su prodati svi raspoloživi placevi i očekuje se da će pokretanjem njihovih pogona biti obezbijeđeno hiljadu novih radnih mjesta.

Izvor: Ivana Trbić/BHRT

Related Posts