fbpx
BiH, Ekonomija, Vijesti

Počeo Sajam “Energa 2019”

Off 179
Foto: Arijana Misimović/BHRT

U Sarajevu je danas otvoren Sajam “Energa 2019”, koji će okupiti više od stotinu izlagača iz 12 zemalja. Kao novina u odnosu na ranija sajamska izdanja, najavljeno je veće prisustvo studenata, mladih stručnjaka i startup kompanija, koji će kroz posebno osmišljen program predstaviti svoje poslovne ideje i projekte.

Detaljnije, reporterka BHRT-a Arijana Misimović.


Predsjednik Inicijativnog odbora sajma Mirsad Đonlagić ističe kako je ovaj sajam prilika da Sarajevo u narednim danima bude energetski centar Bosne i Hercegovine, regije, pa i šire, posebno zbog konferencijskog programa koji prati aktuelne teme iz energetskog sektora.

“Mi moramo pratiti savremene tokove u svijetu i ispunjavati međunarodne obaveze koje je Bosna i Hercegovina preuzela jer energija je ono što definira budućnost Bosne i Hercegovine”, rekao je Đonlagić.

Potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić rekao je da je Komora podržala sajam jer ga je prepoznala kao mjesto na kojem bh. kompanije iz energetskog sektora mogu predstaviti projekte, razmijeniti ideje i steći nove partnere.

Sarajevske regionalna razvojne agencije SERDA, zajedno s Privrednom komorom FBiH, organizuje u okviru sajma međunarodna poslovne susrete.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže