fbpx
Turizam

Poboljšanje turističkih usluga kroz projekt Razvoj održivog turizma jezerskih područja

Off 39
U okviru provedbe projekta Razvoj održivog turizma jezerskih područja (Jablaničko jezero, Ramsko jezero i jezero Tribistovo), kreirana je web stranica koja sadrži informacije o turističkoj ponudi i potencijalu tog područja sa detaljnom kartom i bazom podataka s pretraživačem 132 lokalna turistička resursa.

Web stranica www.herzegovina-lakes.com prilagođena je za prikaz na mobilnim uređajima, što pruža mogućnost veće promocije i vidljivosti, saopćio je LiNK Mostar, jedan od implementatora projekta.

U okviru projekta je urađena analiza lokalnih turističkih resursa, te kreirani modeli integrirane turističke ponude područja tri jezera koja nudi raznovrsne outdoor aktivnosti, aktivnosti na vodi, uređene plaže, bogatu gastro ponudu, kulturno-historijsku baštinu, tradiciju te brojne druge resurse.

Na jezerima su postavljeni Info punktovi, čija je osnovna svrha pružanje informacija i promocija područja uz bogat promotivni materijal, te pružanje podrške raznim outdoor aktivnostima.

Urađene su profesionalne fotografije, te brošura koja predstavlja pojedinačna jezera i njihove najvažnije turističke resurse, kao i brošura o flori i fauni ovog područja.

Program Razvoj održivog turizma jezerskih područja finansira se sredstvima Evropske unije, a projekt implementiraju Njemačka razvojna agencija – GIZ, Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK u saradnji s partnerskim općinama Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže