fbpx
Region, Vijesti

Pernar napušta Živi zid

Off 50
Ivan Pernar
Ilustracija

Hrvatski saborski zastupnik Ivan Pernar donio je odluku o napuštanju stranke Živi zid. Osim njega, stranku napušta i još jedan prepoznatljivi član ove stranke Branimir Bunjac.

“U 11 sati na konferenciji za medije izlazim iz Živog zida, kao i kolega Bunjac. Kolega Sinčić donio je konačnu odluku koja je bila i očekivana, još jednom je stao na stranu svoje supruge. Interes stranke, volja članstva i mišljenje javnosti nažalost su mu nebitni”, napisao je Pernar na svojoj Facebook stranici.

On je kazao da dijaloga, koji Sinčić zagovara, nema već godinama. Pernar za sve krivi Sinčićevu suprugu Vladimiru Palfi.

“Dijaloga nema zbog osobe čija ostavka se danas traži”, jasan je bio.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić je, po isteku ultimatuma koji je Pernar postavio Vladimiri Palfi, poručio da on kao najodgovornija osoba u stranci ima obavezu prema biračima, javnosti i članovima postupati zrelo i trezveno, kao odgovoran čovjek i odgovoran političar.

“Sljedećih šest dana insistirat ću na seriji sastanaka s kolegama na svim nivoima u stranci te do završetka tih sastanaka neću donijeti nijednu stranačku odluku. Kriza u stranci rješava se dijalogom, a ne ultimatumima”, kazao je Sinčić.

Ivan Pernar sinoć je razgovarao s bračnim parom Sinčić-Palfi, no umjesto primirja čini se da je sukob otišao još dalje. Pernar je Palfi dao ultimatum i zatražio njenu ostavku Glavnom odboru, prenose hrvatski mediji.

Vladimiru Palfi stranačke kolege Bunjac i Pernar prozivaju za samovolju, a ona je u srijedu izrazila uvjerenost da sukobi u stranci i međusobne optužbe ne znače kraj Živoga zida.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže