fbpx
BiH, Vijesti

Sutra nastavak sjednice NSRS

Off 126
Foto: BHRT (Arhiv)

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da četvrta redovna sjednica Narodne skupštine bude nastavljena sutra, saopštio je predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

Nakon vanredne sjednice skupštinskog Kolegijuma, Čubrilović je rekao novinarima da je nastavak sjednice zakazan za 10.00 časova, dok će u 9.30 časova biti održana sjednica skupštinskog Kolegijuma o održavanju posebne sjednice Narodne skupštine o stanju bezbjednosti.

Skupštinski odbor za bezbjednost pripremiće informaciju o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj i odlučiti ko će učestvovati u kreiranju te informacije, naveo je Čubrilović i dodao da će u tome učestvovati Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo.

Čubrilović je rekao da je dogovoreno da se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, razmatraju iza osme tačke nastavka četvrte sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Podsjetimo, na početku današnjeg zasjedanja data je jednočasovna pauza na zahtjev Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP), zbog konsultacija u vezi sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Potom je data druga pauza nakon koje je najavljen skupštinski Kolegijum o nastavku rada parlamenta u kontekstu posljednjih ubistava u Prijedoru i Laktašima.


Izvještava reporterka BHRT-a Mirela Savić.


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske danas bi trebalo da razmatraju Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, o oružju i municiji, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

U nastavku četvrte redovne sjednice trebalo bi da budu razmatrani i Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2028. godine, kao i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj od 2019. do 2029. godine.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađu i Izvještaj o radu i izvršenju finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za period od 1. januara do 31. decembra 2018. godine.

Iz Narodne skupštine je saopšteno da su na dnevnom redu i Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018. godinu, Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2018. godinu, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci-Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u BiH, kao i izbor i imenovanja.

Narodna skupština je u prvom dijelu sjednice prošle sedmice usvojila Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, kojim se uvećava plata policijskih službenika sa srednjom i višom stručnom spremom.

Related Posts