fbpx
BiH, Vijesti

Pandža saslušan u Tužilaštvu BiH

Off 187
Foto: BHRT/Dragana Divčić

Inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Marko Pandža saslušan je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, u okviru afere “Potkivanje”, javlja reporterka BHRT-a Dragana Divčić.

Pandža je ispitan u svojstvu osumnjičenog, nakon što se našao u centru afere “Potkivanje”, koju je objavio online portal “Žurnal”.

Izvještava reporterka BHRT-a Azira Hrustemović.


Odlukom direktora SIPA-e Perice Stanića, Pandža je prošle nedjelje suspendovan do okončanja disciplinskog postupka.

Podsjetimo, nedavno je “Žurnal” objavio navode o mogućim koruptivnim radnjama u koje je, osim Pandže, upleten i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija.

Na snimku koji je objavio “Žurnal”, a koji je, kako piše, snimljen 23. novembra prošle godine, vidi se da inspektor SIPA-e Marko Pandža sjedi u društvu s biznismenom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem. Ovom susretu pridružuje se i predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija.

Prema pisanju “Žurnala”, navodno je Pandža uzeo dvije hiljade maraka od Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljke Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Predsjednik VSTS-a demantuje sve navode o umiješanosti u koruptivne radnje.

On je za BHRT rekao da snimak potvrđuje u cijelosti navode iz njegovog demantija.

U međuvremenu je Nermin Alešević zatražio od Tužilaštva Bоsne i Hercegovine status zaštićenog svjedoka u predmetu koji je Tužilaštvo formiralo nakon objave videosnimka, koji dovodi u sumnju je li ponuđeni mito završio u rukama predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milana Tegeltije.

Related Posts