fbpx
BiH, Knjiga, Kultura, Muzika

Otvoren natječaj za 17. West Herzegowina Fest

Off 82
Foto: WHF

Sedamnaesti West Herzegowina Fest (WHF) bit će održan od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu na dosadašnjoj lokaciji, uz prometnicu koja vodi prema vrelu Borak.

Organizatori WHF-a objavili su natječaj za ovaj trodnevni festival. Kao i do sada u okviru WHF-a planiran je glazbeni, književni i filmski program, a novina je likovni dio festival.

Odabrani autori imat će besplatan smještaj te festivalske ulaznice, osigurani su im i putni troškovi, a sve ocjene donosit će međunarodni žiri.

Za glazbeni dio festivala na natječaj je potrebno poslati najmanje tri autorske skladbe, autori kratkih filmova trebaju dostaviti svoje radove u trajanju do 8 minuta, a pisci do sada neobjavljenu kratku priču dužine do 6.000 znakova. Autori koji žele sudjelovati u likovnom dijelu WHF-a trebaju poslati skice, slike, skulpture ili instalacije, i kratke opise radova.
Opširnije informacije o natječaju moguće je pronaći na internetskim stranicama WHF-a www.whfest.com.

Najbolji bend će biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, dok je za ostale pobjednike predviđena novčana nagrada od 1000 maraka.

WHF godinama u Široki Brijeg donosi dašak alternativne scene, a na festivalu se i ove godine očekuje nastup niza glazbenih zvijezda.

Do sada su ovaj festival svojim izvedbama uveličali Bajaga i instruktori, Nina Badrić, Vojko V, Psihomodo Pop, Detour, Zabranjeno pušenje, Natali Dizdar, Vatra, Pavel, Silente, Edo Maajka, Hladno Pivo i drugi.

Related Posts