fbpx
BiH, Rukomet, Vijesti

Osmanović pozvao na hitno rješenje problema u Rukometnom savezu BiH

Off 36
Foto: Fena/MCP

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zajednički su ocijenili na današnjem sastanku u Sarajevu da je potrebno hitno rješavati probleme u funkcionisanju Rukometnog saveza, da ne bi došao u pitanje nastup na Evropskom prvenstvu za koje je rukometna reprezentacija izborila plasman.

Osmanović je rekao da će uložiti maksimum napora da se riješi problem dugovanja koja su Savezu ostala iz vremena od prije registrovanja Rukometnog saveza u skladu sa Zakonom o sportu, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

“Rješenje treba tražiti hitno u interesu sporta. Apelujem na sve institucije koje mogu pomoći da se aktivno uključe u rješavanje problema kako bi se obezbijedilo finansijsko funkcionisanje Rukometnog saveza. Problem ranijeg duga treba rješavati, ali ne na način da ugrozimo nastupe reprezentacije”, rekao je ministar Osmanović.

Predstavnici Rukometnog saveza BiH informisali su ministra Osmanovića da nisu u mogućnosti da deblokiraju račun saveza i dobiju identifikacioni broj od Poreske uprave Federacije BiH zbog prethodnog duga od 800 hiljada maraka, koji je s kamatama narastao na oko milion i po maraka.

Naglasili su i da je aktuelni Upravni odbor Rukometnog saveza uspio da obezbijedi sredstva za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te izrazili bojazan da, ukoliko aktuelni problem ne bude riješen, neće moći obezbijediti sredstva za nastup na prvenstvu Evrope.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže