BiH, Vijesti

Orban: Kritike protiv Dodika su priznanje njemu

Off 127
Foto: Srna

Premijer Mađarske Viktor Orban na sastanku s predsjedateljem Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom rekao je da poštuje Dodika kao osobu koja se zalaže za svoju zajednicu te da su kritike na njegov račun “priznanje i ništa drugo”.

“Mi poštujemo identitet Republike Srpske. Donijet ćemo akcijski plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na suradnju u oblasti obrazovanja i kulture s Republikom Srpskom”, rekao je Orban Dodiku na početku radnog ručka.

Orban je naglasio da želi da što prije počne suradnja Mađarske i Republike Srpske.

“Želim da počnemo tu suradnju i iz osobnih potreba, jer Vas, gospodine Dodik, poštujem osobno. U Mađarskoj uživate ozbiljan respekt. Vi ste čovjek koji je spreman da se založi za svoju zajednicu. Kritike protiv Vas su priznanje i ništa drugo. U perspektivi vidim mnogo dodirnih točaka među nama”, istaknuo je Orban.

Dodik je naglasio da uvažava Orbana i Mađarsku s kojom želi uspostavljanje suradnje.

“Hvala Vam na razumijevanju. Hvala Vam na pomoći srpskoj zajednici u Mađarskoj. U svemu ovome važan je i dobar odnos Mađarske i Srbije. Želimo Mađarskoj, na čelu s Vama, napredak u svakom pogledu i radujem se našoj suradnji”, istaknuo je Dodik.

Pogledajte izjave dvojice lidera:

Prije radnog ručka održan je sastanak Dodika i Orbana u četiri oka koji je trajao više od sat vremena. Nakon radnog ručka predviđena je konferencija za novinare Dodika i Orbana.

Ispred Orbanove rezidencije u Budimpešti jutros je priređen svečani doček u čast člana Predsjedništva BiH. Dodik i Orban su nakon toga u srdačnom razgovoru prošetali dvorištem rezidencije, prenijela je Srna.

Related Posts