Vijesti

Optužbe na račun direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS

Off 88
Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković optužio je direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejana Kusturića za namještanje tendera za nabavku medicinskih pelena.

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić je zahvaljujući novom Pravilniku o medicinskim sredstvima, namještenom tenderu i internoj odluci u FZO, sredinom decembra uputio dopis svim apotekama od kojih se zahtijeva da pelene nabavljaju od isključivo jednog dobavljača, u protivnom Fond neće refundirati sredstva za pelene, smatra Stanivuković.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković tvrdi da je zarada na bolesnom stanovništvu neljudski čin.

“Smatram krajnje bezobzirno, gnusno i neljudski čin da neko odluči svoj ekstra profit zarađivati na bolesnoj djeci i bolesnom stanovništvu Republike Srpske. Kao narodni poslanik i kao čovjek ne mogu to da dozvolim. Ovakva malverzacija je prevršila svaki nivo ljudskosti, da ovo nije samo za smjenu nego i za zatvor”, rekao je Stanivuković za “BN” televiziju.

Related Posts