fbpx
Film

Omladinski Film festival Sarajevo počeo filmom “Mi smo videli leto”

Off 35
Foto: Fena

Omladinski Film festival (OFF) svečano je otvoren sinoć u Multiplexu Cinema City, projekcijom filma „Mi smo videli leto“, reditelja Nikole Stojanovića.

Stojanović se predstavio publici zajedno sa svojom produkcijskom i glumačkom ekipom, rekavši kako mu je čast ponovo biti u Sarajevu i prikazati svoj film upravo pred sarajevskom publikom.

Direktor Festivala Kenan Musić, je uz izraze dobrodošlice brojnim gostima i prijateljima, dodijelio posebna priznanja pojedincima i kompanijama koje pomažu rad i razvoj filmske umjetnosti u BiH, posebno među mlađim generacijama.

Predstavljen je program na kojem će biti prikazana 44 filma iz 12 država, sa do sada rekordnim brojem premijera,ukupno 25.
Najavljeni su naslovi dugometražnih filmova, te dolazak slavnog njemačkog glumca Damiana Hardunga povodom filma „Crvene narukvice: Početak“, a prihod od prodaja karata ove projekcije će biti doniran Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Posebna pažnja je na pobjedničkom filmu 25. Sarajevo Film Festivala „Take Me Somewhere Nice“, koji će biti prikazan večeras u 21.00 sati, kao dio programa pod nazivom „Velikih 5“.

Među mnogobrojnim posjetiocima, koji su sinoć prošetali crvenim tepihom, su bili predstavnici 20 filmskih ekipa iz takmičarskih selekcija festivala, članovi žirija Milena Debeljković i Bojana Radulović, te poznati francuski producent dokumentarnih filmova Thiery Detaille.

Ceremoniji je prisustvovao Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta i dugogodišnji prijatelj Festivala, kao i Bakir Nakaš, Arma Tanović, producenti Lejla Dedić i Robert Tomić Zuber, predstavnici Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, SR Njemačke, te Ambasade Velike Britanije, saopćeno je iz OFF-a.

Izvor: Fena

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže