BiH, Kultura, Muzika

Održan godišnji koncert kulturnog društva ‘Dinara’

Off 16
Foto: Fena/Mario Lončar

HKUD “Dinara” iz Livna sinoć je u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu organiziralo godišnji koncert svih svojih sekcija na kojem su nastupili Gradska limena glazba, Gradski harmonikaški orkestar i Ženska vokalna skupina.

“Članovi ‘Dinare’ okupljene su posjetitelje sa svojim izvedbama podsjetili zašto je ovo društvo jedno od najprepoznatljivijih i najkvalitetnijih ne samo u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), nego i šire”, kazao je za Fenu predsjednik tog društva Saša Grabovac.

Po njegovim riječima, harmonikaši su svoje umijeće pokazali izvodeći hit grupe Eagles “Hotel California”, zatim Ples sablji i ostale kompozicije s kojima su nastupili na Međunarodnom natjecanju harmonike Bela Panthy u Slavonskom Brodu i Festivalu Harmonike MEHFEST Beograd, gdje su na oba natjecanja osvojili prve nagrade.

“Limena glazba je, pak, pokazala kako u njihovom aranžmanu zvuče pjesme poznatih autora poput grupe Queens, B. Adamsa, Olivera Dragojevića i drugih na puhačkim instrumentima, a svoj doprinos dale su i članice Ženske vokalne skupine izvodeći kako splet domaćih tako i stranih skladbi”, istaknuo je Grabovac.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ‘Dinara’ iz Livna, jedno je od starijih, gradskih, kulturno umjetničkih društava na prostoru BiH, a ujedno i najstarije na prostoru HBŽ-a, osnovano davne 1895. godine

Društvo danas okuplja oko stotinjak članova od kojih je najviše mladih ljudi, najrazličitijih interesa, područja obrazovanja, ali sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema pjesmi, svirci, igri i plesu.

Related Posts