fbpx
BiH, Vijesti

Odbačena i drugostepena žalba u slučaju Milana Tegeltije

Off 39

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) donijela je odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba Ureda disciplinskog tužioca (UDT) VSTV BiH na odluku Prvostepene disciplinske komisije u disciplinskom postupku protiv predsjednika VSTV -a Milana Tegeltije.

Drugostepena komisija time je potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije od 03.06.2019. godine kojom se disciplinska tužba UDT-a odbacuje, jednako kao i Prijedlog za privremeno udaljenje Tegeltije od vršenja dužnosti.

Ured disciplinskog tužioca VSTS-a BiH podnio je 31.maja disciplinsku tužbu protiv Milana Tegeltije, sudije Osnovnog suda u Banja Luci i predsjednika VSTS-a BiH, zbog disciplinskog prekršaja propisanog članom 56. tačka 23. Zakona o VSTS-u BiH: „bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet sudstva“.

Podsjećamo, internet portal “Žurnal” je objavio snimak koji Tegeltiju dovodi u vezu s koruptivnim radnjama, odnosno trgovanjem istragama.

Predsjednik VSTV-a BiH demantovao je te navode tvrdeći da se radi o pokušaju njegovog diskreditiranja.

 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže