fbpx
BiH, Vijesti

Obustavljen saobraćaj na M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje-Bugojno

Off 17

BIHAMK: Stanje na cestama u 21 : 05 sati

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje-Bugojno u mjestu Duratbegović Dolac. U toku je obavljanje policijskog uviđaja, a policija preusmjerava vozila na alternativne pravce.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i sanacioni radovi u Rajlovcu, na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup, zbog čega vozila od 07 do 17 sati saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Zbog vjerske manifestacije koja se sutra održava u Busovači, veliki je broj pješaka koji se iz pravca Viteza i Kiseljaka kreću ka Busovači. Vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže