BiH, Vijesti

Obustavljen saobraćaj na Komaru

Off 15

Zbog saobraćajne nesreće na na Komaru obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-5 Turbe – Donji Vakuf. U toku je obavljanje policijskog uviđaja, saopćio je BIHAMK.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.


U toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Zbog radova na asfaltiranju, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom na mjestu izvođenja radova.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima BIHAMK izdvaja magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Related Posts