fbpx
BiH, Vijesti

Obnovljena kuća – najbolji poklon za bajram

Off 126
Ilustracija

Porodična kuća Halime Jarčević iz Gornjih Kovača kod Zavidovića totalno je uništena u nevremenu 2017. godine.

Da ne volja bude veća, njen sin Denis tada se razbolio i, kako kaže, bili su prinuđeni da spavaju u oštećenoj kući i da se pokrivaju najlonima.

Jarčeviće su u njihovoj nesreći zaboravili svi. U pomoć im je pritekla humanitarna organizacija “Osmjeh” zahvaljujući kojoj su i dobili krov nad glavom.

Halima Jarčević

“Lijepo je, čisto je, sve je to ekstra, ali ne mogu još da shvatim da je ovo moje, vjerujte mi da ne mogu da shvatim da je moje”

Denis Jarčević

“Ja bih se najviše zahvalio Emini Kamerić i ljudima koji su mi izgradili ovu kuću i krov nad glavom”

Za humanitarnu organizaciju Osmijeh nije bilo dvojbe da li treba pomoći ovoj porodici. Novi sprat kuće je izgrađen, krov postaljen, a nakon toga uređena je i namještena unutrašnjost objekta.

Emina Kamerić, HO “Osmjeh bh” Žepče

“Mene to motiviše toliko da ja ne mogu odustati dok ja to ne dadnem sav svoj maksimum, dok ja to sve ne uradim onako kako bi ja to želila i kad vidim da sam uspjela u tome i da su oni zadovoljni da su presretni, jednostavno želim da vidim taj osmijeh, ne tugu u njihovim očima.”

Osmijeh i sreća na licima Jarčevića mogli su se vidjeti i ovog Bajrama. Sretni su bili ne samo što imaju gdje da dočekaju goste, nego i što su, kako kažu, u Humanitarnoj organizaciji Osmijeh dobili toliko željene iskrene prijatelje.

Izvor: Amir Džidić/BHRT

Related Posts