fbpx
BiH, Vijesti

OBA: Afera sa diplomom izmišljena

Off 39

Rješenje kojim Inspektorat Republike Srpske traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na Agenciju i direktora Osmana Mehmedagića, saopšteno je iz te institucije.

Iz OBA-e navode da je diploma direktora Mehmedagića uredno stečena i izdata, te da je to potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio.

Dodaju da su OBA i direktor Mehmedagić već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

“Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OBA BiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih. Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditovali osobe koje se suprotstavljaju organizovanom kriminalu u BiH”, saopšteno je iz OBA-e.

Izvor: Fena

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže