BiH, Vijesti

Nikola Čiča izabran za predsjednika HKD Napredak

Off 126
Foto: hkdnapredak.com

Nikola Čiča izabran je danas za predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak. On je rekao kako će to društvo i dalje pomagati najboljima, te da će Misija Napretka ostati humana.

“Misija Napretka će ostati uvijek humana, jer sve što činimo kroz Hrvatsko kulturno društvo Napredak na dobrobit je ljudi bilo kroz kulturu ili konkretne društvene aktivnosti. Počašćen sam time što sam dobio priliku voditi Hrvatsko kulturno društvo Napredak. To je zaista velik izazov, ali vjerujte i velika čast”, rekao je Čiča i dodao da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Franje Topića, koji se danas oprostio od funkcije predsjednika.

Na Skupštini HKD Napredak u Sarajevu za dopredsjednike su izabrani Miroslav Landeka, Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić i Josip Križanović.

Za članove Središnje uprave izabrani su prof. dr. Franjo Topić, Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević i Danijel Stanić.

U Nadzornom odboru su Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Za članove Stegovnog suda izabrani su Luka Brković, Vedrana Šimić i Željko Galić, saopćeno je iz HKD Napredak.

Franjo Topić, čovjek koji je prije skoro trideset godina doprinio obnovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak, imenovan je za počasnog predsjednika.

“Fenomen je vrijedan pažnje da u 29 godina nismo imali svađu i nikad je nećemo imati. Napredak treba nastaviti kao i dosad širiti pozitivno ozračje u ovoj državi i na taj način slati pozitivnu poruku da je ovdje moguće solidno živjeti”, poručio je Topić.

Profesor Franjo Topić dao je nemjerljiv doprinos širenju mira u Bosni i Hercegovini, a čovjek je koji je posljednjih godina pozivao ljude da ostanu u ovoj državi. Dobitnik je brojnih međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a posljednja koju je primio u aprilu u Sarajevu je – Šestoaprilska nagrada, saopćeno je iz HKD Napredak.

Related Posts