fbpx
BiH

Nezavisni blok: Nema sporazuma sa SDA

Off 51
Povodom vijesti koja se pojavila u javnosti, da je Nezavisni blok (NB) potpisao koalicioni sporazum sa Strankom demokratske akcije (SDA) o saradnji u Parlamentu Federacije BiH, iz Nezavisnog bloka “jasno i nedvosmisleno odbacuju takve navode”.

Kako se navodi u saopćenju, “navodni” sporazum je potpisao poslanik Eldin Vrače koji nije ni član NB-a, a koji je mandat je dobio na listi Nezavisnog bloka u Zeničko-dobojsom kantonu, gdje je Nezavisni blok bio u koaliciji sa još tri stranke – Prvom strankom, Hrvatskom strankom i Snagom centra, čiji je Vrače član.

“Kakvi motivi i interesi stoje iza ovakve odluke javnost će vjerovatno saznati u narednom periodu. Kupovina mandata, zadržavanje funkcija i privilegija je očito primarni cilj aktuelnog rukovodstva SDA, te to upravo pokazuje zbog čega NB, ali i mnoge druge stranke ne žele da surađuju sa njima”, navode iz Nezavisnog bloka.

Također podsjećaju da je zbog takvog djelovanja Etički odbor nedavno iz stranke isključio i federalnog poslanika Elmedina Volodera.

Nezavisni blok će ostati dosljedan svojim principima, a svi koji zbog vlastitih interesa žele biti privjesak vladajućem režimu, to će raditi izvan odgovorne i nove politike Nezavisnog bloka, navodi Press služba te stranke.

Related Posts