fbpx
BiH, Vijesti

Nelson u gospodarstvu TK vidi velik potencijal

Off 39
Eric Nelson u posjeti TK
Eric Nelson u posjeti TK (foto: Fena)

Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Eric Nelson posjetio je danas Tuzlanski kanton (TK). Razgovarao je s gospodarstvenicima iz ovog kantona koji smatraju da Amerika u razvoju gospodarstva može biti jedan od strateških partnera Bosni i Hercegovini.

“S veleposlanikom je danas došao i jedan od glavnih predstavnika USAID-a s kojim želimo uspostaviti konkretnu sUradnju. Nas itekako zanima podrška USAID-a u prezentaciji gospodarstva TK. Želimo uspostaviti bolju suradnju s američkim tržištem, jer mi imamo veoma mali uvoz u Ameriku, a velik je izvoz iz Amerike. Što se tiče gospodarstva, Amerika je naš strateški partner, a uvoz iz Amerike u TK je oko 147 milijuna KM na šestomjesečnoj razini”, rekao je Nedret Kikanović, direktor Kantonalne gospodarske komore Tuzla.

Zanimljivo je da tuzlanska tvornica obuće “Intral” proizvodi baletanke za jednu američku tvrtku.

“Uspjeli smo razviti projekt proizvodnje baletanki za američko tržište i jednu američku tvrtku. Mi smo taj projekt uspješno završili i opet je u tijeku početak novog projekta proizvodnje baletanki čiji je vlasnik iz Amerike. Gospodarski potencijal TK je veoma vidljiv, a sada ćemo vidjeti kako će koja gospodarska grana iskoristiti mogućnosti i u kojem smjeru će ići projekti koje USAID implementira”, istaknuo je Alija Šehović, direktor tvornice obuće “Intral”.

Američki veleposlanik Eric Nelson posjetio je danas i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića te Općinu Živinice.

Izvor: FENA

Related Posts