Nekategorizirano, Vijesti

U Tuzli počeo kongres studenata i mladih doktora (bio)medicine u BiH

Off 21

Internacionalni kongres studenata i mladih doktora (bio)medicine u Bosni i Hercegovini “MediCon” počeo je danas u Tuzli i trajat će do 1. novembra.

Kongres, kao službeni projekt Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “Medicus”, pokrenut je s ciljem da studenti i mladi doktori dobiju priliku u pisanju naučnih i naučno/istraživačkih radova, usavršavanju znanja i rada, te razmijene ideje, iskustva i viđenja medicine i srodnih grana.

Na svečanosti otvaranja prisutnim zvanicama i studentima iz 17 država obratio se gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, naglasivši da prvi kongres studenata medicine puno znači za Tuzlu koja pokazuje integrativnu moć kao epicentar.

“Važno je da još tokom procesa studiranja pravite mrežu koja povezuje znanje i da međusobno sarađujete. Grad Tuzla će uvijek pružiti podršku u nastojanjima da mladi vode brigu o svojim kreativnim i stručnim potencijalima, te da se nesumnjivim kvalitetima nametnu na objektivnom tržištu novih ideja. Želim da ovaj susret, koji broji oko 250 mladih stručnjaka, rezultira prodorom novih ideja i razmjenom iskustava s ciljem izgradnje prosperitetnog bh. društva”, istakao je gradonačelnik.

Kongres se održava na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Tokom tri dana njegovog trajanja bit će upriličena predavanja profesora tuzlanskog Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Tuzli koja obrađuju najnovije teme i dostignuća iz svijeta medicine, zatim obilazak Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, te naučno/nastavnih baza.

Također u programu su planirane i studentske sesije koje omogućavaju svim studentima i mladim doktorima izlaganje njihovih radova u obliku postera ili usmenog izlaganja.

Related Posts

Radio priče

Arhiva

August 2017
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031