fbpx
Ostali sportovi

Nedžad Husić ostvario najbolji taekwondo rezultat u istoriji BiH

Off 92

Nedžad Husić, član Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, plasirao se na Svjetskom taekwondo prvenstvu za seniore u Mančesteru među osam najboljih boraca svijeta. Ovo je najbolji taekwondo rezultat za Bosnu i Hercegovinu do sada u seniorskoj konkurenciji.

Nakon što je prošle godine na Prvenstvu svijeta za juniore osvojio 3. poziciju i bronzanu medalju, Husić je ove godine prvi put nastupio u seniorskoj konkurenciji do 68 kg.

U prvom kolu je porazio predstavnika Azerbejdžana, trećeplasiranog sa prethodnog prvenstva svijeta, te u narednim borbama pobijedio predstavnike Čilea i Srbije. U borbi za medalju izgubio je od predstavnika Rusije, Alexeya Denisenka, inače 2. nosioca sa svjetske rang liste.

“Ovo je izvanredan rezultat za našu državu, a posebno za taekwondo klub Novi Grad Sarajevo, koji je u nekoliko zadnjih godina, neprikosnoven sa rezultatima na nacionalnom nivou, a i u okruženju je u samom vrhu. Nedžad Husić je poražen u borbi za medalju, ali mi smo ostvarili cilj zbog kojeg smo i otišli, a to je prikupljanje bodova na svjetskoj rank listi”, rekao je trener Haris Husić.

Nedžad Husić nakon ovog nastupa dobija 25 bodova, što će ga dovesti na 70. poziciju na Svjetskoj rank listi.

U nastavku sezone očekuje ga još nekoliko turnira G klase i Evropsko seniorsko prvenstvo u Italiji.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže