fbpx
Nogomet

Navijači Bosne i Hercegovine bodrili “Zmajeve” u Torinu

Off 240
Foto: Sportsport.ba

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras je na “Allianz” stadionu u Torinu, u meču četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije, bodrilo više od sedam hiljada navijača. Pogledajte snimke iz Torina.

Brojni navijači sa zastavama i šalovima Bosne i Hercegovine od jutros defiluju ulicama i trgovima Torina, javlja Agencija Anadolija.

Pogledajte navijače Bosne i Hercegovine u Torinu. Snimci Lorenzo Valente:

Navijači reprezentacije BiH pristižu iz svih dijelova Evrope, a najvatreniji “BH Fanaticosi” su u popodnevnim satima napravili veličanstven korteo uz bakljadu na centralnim ulicama Torina. Naši navijači su potom prema “Allianz” stadionu, domu slavnog Juventusa, gdje će BiH večeras odmjeriti snage sa četverostrukim svjetskim prvakom.


 


Italijanski mediji također pišu o “vatrenim tifozima” iz Bosne i Hercegovine koji su preplavili Torino uoči večerašnjeg dvoboja Italija – BiH.

Foto: Anadolija


Mjesto okupljanja navijača Bosne i Hercegovine predviđeno je na Corso Vittorio Emanuelle’ (Ugao Corso assino D’Azeglio i Parco del Valentino). Na tom mjestu moguće je parkirati sve autobuse i kombi vozila naših navijača. Od 18.00 sati sa istog mjesta će biti koordiniran polazak na stadion. Grad Torino će u tu svrhu bh. navijačima staviti na raspolaganje besplatno korištenje autobusa, saopćeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kapije stadiona se otvaraju od 18.45 sati. Dozvoljeno je unošenje samo malih kišobrana na stadion. Upotreba i posjedovanje pirotehnike je strogo zabranjeno, u skladu sa italijanskim zakonodavstvom, navodi se u saopćenju.

Utakmica Italija-Bosna i Hercegovina igrat će se večeras od 20.45 sati na “Allianz” stadionu slavnog Juventusa, kapaciteta 41.507 sjedećih mjesta.

Stadion je otvoren 9. septembra 2011. godine, a za njegovu izgradnju je utrošeno 155 miliona eura.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže