BiH, Vijesti

Nastavlja se period nestabilnog vremena

Off 20

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se i narednih dana. Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će u prijepodnevnim satima biti sunčano. Kiša se od jutarnjih sati očekuje na području Krajine i dijela sjeverne Bosne.

U ostalim područjima kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom – od sredine dana prema večernjim satima. Tokom noći na ponedjeljak padavine će prestati.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u ponedjeljak. Od jutarnjih sati nove padavine sa istoka postepeno će se tokom dana širiti prema zapadu zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena.

U utorak, u Hercegovini se prognozira oblačno, a u Bosni djelimično vedro. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 18 i 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se i u srijedu. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 15, a najviša dnevna između 18 i 24 stepena, prenosi Anadolija.

Related Posts