fbpx
BiH

Napad na policajca – napad na državu

Off 70
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najoštrije su osudili bistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina, te ocijenili da se radi o napadu na državu.

Komšić smatra da bezbjednosna situacija nije zadovoljavajuća i da je neophodno uhvatiti se što prije u koštac sa ovim problemom.

On je pozvao sve institucije i agencije zadužene za bezbjednost u BiH da rasvijetle ovaj događaj, koji ujedno predstavlja i napad na državu.

“Ne zaboravimo da još nije riješeno ni ubistvo dva policajca koje se dogodilo prošle godine. Sramota je i nedopustivo da se tako nešto nastavlja dešavati, a pogotovo što počinioci takvih teških zločina prolaze nekažnjeno. I sve se dešava dok imamo pojedine izvještaje da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća”, rekao je Komšić.

On je, upućujući izraze saučešća, istakao da je prioritet bezbjednosti svih, te da se nada da će počinilac biti što prije priveden i najoštrije kažnjen.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić najoštrije je osudio ubistvo pripadnika Federalne uprave policije i uputio telegram saučešća porodici poginulog policajaca Mahira Begića.

“Pozivam sve nadležne institucije i policijske agencije u Bosni i Hercegovini da pojačaju saradnju kako bi se počinilac što prije pronašao i doveo pred lice pravde. Napad na provodioce i zaštitnike zakona bilo kojeg nivoa u našoj domovini doživljavam kao napad na državu Bosnu i Hercegovinu. Napad na naše policajce je napad na sve nas, građane Bosne i Hercegovine. Porodici policajaca Mahira Begića koji je poginuo tokom obavljanja svoje dužnosti, u svoje ime, i uime Vijeća ministara BiH, upućujem izraze saučešća”, piše u telegramu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Sinoćnje ubistvo pripadnika Federalne uprave policije osudio je i potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović.

„Društvo koje nije u stanju da se na pravi način obračuna sa kriminalcima, treba ozbiljno da se zamisli nad svojom budućnošću. Policija je svetinja svake ozbiljne države. Sinoć je ubijen pripadnik Federalne uprave policije, Mahir Begić. Nadležni istražitelji, tužilaštvo, sudstvo, radite svoj posao! Uhapsite i kaznite počinitelja ovog monstruoznog čina. Radite svoj posao, nađite i konačno procesuirajte ubice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinović”, navodi Dunović, uz izraze iskrenog saučešće porodici ubijenog policajca Begića.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže