fbpx
BiH, Vijesti

Na putevima RS-a svaki šesti vozač bio u pripitom stanju

Off 31
Foto: Ilustracija

Svaki šesti kontrolirani vozač u Republici Srpskoj (RS) vozio je pod utjecajem alkohola, utvrđeno je tijekom akcije pojačane kontrole sudionika u prometu, koju su proveli policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova RS.

U činjenju prekršaja zatekli su čak 4.113 vozača, od ukupno kontroliranih 8.717.

Od tog broja, 3.428 vozača sankcionirano je zbog prekoračenja brzine kretanja motornog vozila, a najveći broj prekršaja prekoračenja brzine evidentiran je u prekoračenju od 10 do 20 km/h (1.664 prekršaja ili 78,8 posto), a u prekoračenju preko 30 km/h evidentirano je njih 107.

“Kod svakog šestog kontroliranog vozača (849), utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, a čak 42 su bili mladi vozači u prometu”, upozoravaju iz entitetske policije.

Utvrđena količina alkohola kod 464 vozača bila je od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je kod njih 81 utvrđena količina alkohola u organizmu preko 1,51 g/kg (zadržani su lišenjem slobode, kao i njih 14 zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju).

Za 21 vozača procjenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 20 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su sankcionirani i isključeni iz prometa.

Iz MUP-a RS apeluju na sve sudionike u prometu da se ponašaju odgovorno i poštuju prometna pravila te tako zaštite svoj i živote drugih.

Izvor: BHRT

Related Posts