fbpx

BHRT INTERNETSKA RADIJSKA MREŽA

Ukus i navike slušateljstva se mijenjaju konstantno. Dokazano je da muzika odgovara osjećanju čovjeka i obratno. U današnjem vremenu tehnoloških dostignuća i modernog načina življenja slušaocima je potrebno ponuditi više sadržaja te im omogućiti da jednostavno odaberu šta žele slušati. Današnje slušateljstvo ne želi biti ograničeno shemom, govorom i onim što može ponuditi samo jedan radijski kanal. Slušateljima je potrebno omogućiti slobodu odabira, pojednostaviti i približiti mogućnost slušanja  na bilo kojoj tački planete. što je poenta naše internetske mreže. Sličan primjer je evidentan u muzičkoj industriji i evoluciji muzike, promjeni formata i medija, te konačnom omogućavanju selektivne kupovine muzike online. Moći ćete nas slušati direktno na web portalu BHRT-a ili putem aplikacije za mobilne uređaje na svim platformama.

Print

Art radio će emitirati 24-satni program posvećen umjetničkoj-ozbiljnoj muzici, najvećim projektima i kompozitorima svih vremena. Srce radija će činiti popularna djela u cilju stvaranja novog slušateljstva i dodatne edukacije starijih ljubitelja navedenog žanra. Slogan radija je: „Umjetnička muzika je hit“!

Dance radio će emitirati 24-satni program posvećen elektroničkoj plesnoj muzici od početka do danas. Akcent je na velikim hitovima koji su obilježili nastanak i razvoj navedenog žanra. Radio će promovirati svo ono što je aktuelno od muzičkih zbivanja na svjetskoj dance sceni. Naš slogan: „Radio uz koji plešemo“

Evergreen Radio će emitirati 24-satni program posvećen bezvremenskim hitovima strane i domaće produkcije. Na ovom radiju će se slušati arhivski-rijetki i drugi muzički projekti od najveće vrijednosti, koje je teško pronaći u izvornom obliku i kvalitetu. Evergreen radio je najromantičniji radio koji nas podsjeća na vrijeme nevinih ljubavi i mladalačkih ideala. Naš slogan: „Nezaboravni hitovi“!

Naš Radio će emitirati 24-satni program posvećen muzici BiH. Naša misija je jačati, održati i nastaviti izgradnju BiH muzičke scene te podržati autore koji će dobiti svoj prostor za promociju kvalitetnih projekata. Naš radio zadržava pravo i obavezu očuvanja vrijednosti te ćemo u tom kontekstu prezentirati samo kvalitetnu muziku. Slogan: „Naš radio, naša muzika.

Sevdah radio će emitirati 24-satni program posvećen narodnoj muzici sa akcentom na Sevdah. Značajan dio programa će obuhvatiti jedinstveno blago muzičkog arhiva BHRT. Naš slogan: „Muzika koja ima dušu“ govori sve.

Jazz.Ba radio će emitirati 24-satni program posvećen najkvalitetnijem džezu sa domaće i svjetske muzičke scene. Džez nije samo muzika nego i način življenja. Slogan: „Sve boje džeza na jednom mjestu“!

podloga mob