EYOF, Vijesti

MUP KS: Preporuka građanima povodom održavanja EYOF-a

Off 257
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala za mlade „EYOF 2019“, preduzela je niz mjera i radnji kako bi ova manifestacija sa bezbjednosnog aspekta protekla bez problema.

Policijski komesar formirao je Štab akcije „EYOF 2019“, koji preduzima mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Napravljen je Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja na svim takmičarskim mjestima (borilišta planina Bjelašnica i Igman, dvorana Zetra i Skenderija, Olimpijskog sela – smještaj učesnika hoteli „Hils“ i „Holivud“, medija pres centar hotel „Terme“, ceremonija otvaranja Festivala Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“).

Evropski omladinski olimpijski festival održava se u periodu od 09.02.-16.02.2019.godine.

Danas će na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ biti održana Svečana ceremonija otvaranja EYOF-a, gdje će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzeti mjere osiguranja navedenog javnog skupa.

U sklopu planskih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo biće pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u uniformi, tako i u građanskim odijelima.

Organizatorima javnog okupljanja od strane Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo je data saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja. S tim u vezi, organizatori javnog okupljanja su obavezni upoznati javnost o izmjeni režima saobraćaja.

U okviru bezbjednosnih mjera, Uprava policije provodi kampanju „ Sigurnost turista“, kojom je obuhvaćena populacija koja će učestvovati u EYOF-u 2019.

Iz MUP-a apeluju na građane da svojim ponašanjem daju doprinos da ova manifestacija protekne u sigurnom ambijentu, kako bi na najbolji način prezentovali Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže