fbpx
BiH, Vijesti

Mostar: Prvi restoran u kojem će raditi samo osobe sa invaliditetom

Off 64
Mostar: Otvoren prvi restoran u kojem rade osobe s invaliditetom
Foto: Zeljko Milicevic - Anadolu Agency

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar otvorio je prvi restoran u Hercegovini, u kojem će raditi samo osobe s invaliditetom. Na ovaj način žele da im pruže šansu da ostvare pravo na rad i da se osjećaju punopravnim članovima društva.

Đenana je jedna od 6 osoba s invaliditetom koja će raditi u novootvorenom restoranu u sklopu mostarskog Centra Los Rosales. Pripremat će jela i posluživati hranu i piće. To joj je prvi posao u životu i prilika da si vlastitim radom osigura bolje uvjete za budućnost.

Mostar: Otvoren prvi restoran u kojem rade osobe s invaliditetom

Foto: Zeljko Milicevic – Anadolu Agency

ĐENANA TERZIĆ, zaposlenica restorana Lonato, “Los Rosales”

Ovo mi znači mnogo, uživam ovdje, jedva čekam kad ću doći od kuće vamo. 5:01 7 5:01 ovo mi je prvo radno mjesto. 6:26 danas se otvara taj restoran i u tome uživam. /ja ti posluživam nosam kafe, jela, sokove i piće.

MIRNA MEZIT, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar

To je jedan hvale vrijedan projekt, i tako pokazujemo da svi zajedno možemo graditi društvo jednakih mogućnosti i svakome pružiti šansu za kvalitetniji život.

Centar Los Rosales, već nekoliko godina radi na projektima zapošljavanja osoba s posebnim potrebama. U sklopu Centra 13 osoba s invaliditetom već uspješno radi na cnc mašinama i izradi suvenira. Nadaju se da će i početna brojka od 6 zaposlenih u restoranu s vremenom biti povećana.

Mostar: Otvoren prvi restoran u kojem rade osobe s invaliditetom

Foto: Zeljko Milicevic – Anadolu Agency

MIRNA MEZIT, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar

Ukoliko naše društvo, ukoliko uspijemo da uklonimo te barijere i predrasude kod ljudi. I ukoliko ljudi prepoznaju kvalitet našeg rada i dodju i pojećuju ovaj restoran utoliko ćemo imati mogućnost za prošrenje i zapošljavanje još više osoba.

Vrijednost projekta je oko 60 tisuća maraka, a financirala ga je humanitarna organizacija iz Nizozemske. Sav prihod od humanitarnog koncerta benda britanskog veleposlanstva, bit će namijenjen za rad restorana.

Izvor: BHRT/MARTINA KRIŠTO

Related Posts