fbpx
BiH, Vijesti

Mostar: Otvaranje kafe-restorana u kojem će raditi osobe s posebnim potrebama

Off 36
Centar za djecu i mlade Los Rosales
Foto: Centar Los Rosales, facebook

U sklopu Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales”, u Mostaru se danas otvara kafe-restoran u kojem će zaposlenici i zaposlenice biti osobe s posebnim potrebama.

Doprinos ovom događaju, kako se navodi, daće ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Holandije.

Ambasade tih zemalja, kao članice Diplomatskog zimskog bazara koji već neko vrijeme podržava rad centra “Los Rosales”, odlučile su korisnicima centra i njihovim sugrađanima prirediti zanimljivo veče pa će tako na otvaranju restorana bend Britanske ambasade “Diplomatski instrument” održati svoj prvi koncert u Mostaru, a kolege iz Ambasade Kraljevine Holandije će se pobrinuti za pravi holandski desert – palačinke, najavili su organizatori.

Koncert počinje u 19 sati u centru “Los Rosales”, a sav novac prikupljen od prodaje karata i holandskih palačinaka će biti doniran Centru s ciljem podrške njihovom radu.

“Los Rosales” je centar za obrazovanje djece i mladih s posebnim potrebama (3-45 godina starosti) i trenutno ima 130 korisnika.

Centar radi na osposobljavanju, razvoju i rehabilitaciji djece i mladih sa specijalnim potrebama. Zahvaljujući velikoj podršci holandske humanitarne organizacije “Just Sophie”, “Los Rosales” sada ima kafe-restoran s lijepom terasom, u kome rade mladi iz centra. To je jedinstvena prilika da steknu radno iskustvo i postanu potpuno integrisani članovi društva.

U protekle tri godine, “Just Sophie” je pružila veliku pomoć te je za pripreme kafe-restorana centra “Los Rosales” doputovao tim volontera iz Holandije koji su se pobrinuli za izvođenje potrebnih radova na lokaciji.

IZVOR: FENA

Related Posts