fbpx
Svijet, Vijesti

Mornari napadnutog tankera vidjeli leteće objekte

Off 31
Foto: EPA/IRIB

Mornari tankera “Kokuka Courageous”, jednog od brodova napadnutih u blizini Ormuskog moreuza, vidjeli su “leteće objekte” neposredno prije napada, što može značiti da brod nisu oštetile mine, saopštila je japanska kompanija koja posjeduje napadnute brodove.

Ta priča daje drugačiju verziju od one koju je iznijela američka vojska, koja je prikazala snimak za koji tvrdi da pokazuje iranske snage kako uklanjaju neeksplodiranu “ljepljivu minu” s jednog od dva broda.

Japanski tanker koji je prevozio naftu u Singapur i Tajland juče je dva puta napadnut u blizini Ormuskog moreuza. Brod je oštećen, a posada je bila primorana da se evakuiše.

Predsjednik kompanije Jutaka Katada je danas rekao da vjeruje da su leteći objekti koje su mornari vidjeli možda meci i odbacio navode o minama i torpedima jer su sva oštećenja na brodu bila iznad vode. Navode o napadu minama je nazvao “lažnim”.

Katada je rekao da su mornari primijetili i iranski ratni brod, ali nije precizirao da li se to desilo prije ili poslije napada.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže