fbpx
Rukomet

Mirza Kapić u dresu RK Vogošće PH

Off 40
Foto: Fena/ RK Vogošća PH

Rukometni klub Vogošća PH osvježava svoju ekipu i ozbiljno se priprema za novu sezonu Premijer lige BiH, a Mirza Kapić, desno krilo visočke Bosne bit će osvježenje i naredne sezone će biti u dresu vogošćanskog kluba.

Vogošća će i ove godine igrati u Evropi i traže pojačanja koja se mogu iznijeti sa svim izazovima, a Kapić iza sebe ima bogato iskustvo: sedam godina nastupa za katarsku ekipu El Qiada, nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Katra, učesnik dva svjetska a tri puta je osvajao zlato na Azijskom prvenstvu, dok je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Brazilu sa Katarom osvojio 9. mjesto.

Iz Rukometnog kluba Vogošća PH kažu da se radi o odličnom pojačanju kluba, da Kapić osim što iza sebe ima dosta iskustva, uz to je mlad momak koji je željan napretka i dobrih rezultata.

“Mislimo da za ovu sezonu radimo dobru priču i nadamo se da će uroditi dobrim rezultatima. Odlučni smo da naš klub vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za vrh Premijer lige BiH”, poručuju iz RK Vogošća PH.

I Kapić ističe da je prepoznao Vogošću kao klub uz kojeg može još više napredovati i da Vogošća može napraviti veliki rezultat.

“Svom budućem timu, saigračima, želim dosta sportske sreće i da nas povrede zaobiđu”, rekao je Kapić.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže