fbpx
BiH

Ministar Katica: Na terenu novih 130 policajaca

Off 74
Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglasio se na Facebooku, najavivši da će građane Kantona Sarajeva od sutra osiguravati dodatnih 130 policajaca iz ostalih kantona.

“Novih 130 policajaca na terenu. Jer nam je osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato, a zbog toga sto mi služimo građanima, na zahtjev i uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, od sutra će građane Kantona Sarajevo osiguravati dodatnih 130 policijskih sluzbenika iz drugih kantona”, napisao je Katica.

Naveo je kako policija želi da se građani Kantona Sarajevo osjećaju sigurno, posebno kada su u pitanju škole i vrtići, ali i sva ostala mjesta za koja se procijeni da je potrebno.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pozvao građane je da sve informacije koje imaju, dostave policiji.

“Pozovite telefonom, dajte je prvom policajcu kojeg sretnete. Ako treba, dostavite i meni. Sve će se provjeriti. Jer smo svi na istom zadatku”, napisao je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica na svom Facebook profilu.

Related Posts