fbpx
BiH, Vijesti

Malverzacije prilikom rekonstrukcije UKC-a RS

Off 44

Veći broj radnika banjalučkog Zavoda za izgradnju sumnjiči se za brojne malverzacije prilikom gradnje i rekonstrukcije Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske: od visokih cijena građevinskog materijala, do naplaćivanja neizgrađenih pomoćnih objekata. Istraga je u toku, koja treba pokazati za koliko je novca oštećen budžet Republike Srpske.

MUP RS potvrdio je da se vodi istraga o malverzacijama prilikom izgradnje i rekontrukcije Univerzitetsko-kliničkog centra. O samoj istrazi nisu željeli govoriti, jer se vodi po nalogu Republičkog tužilaštva, koje nam takođe nije saopštilo mnogo detalja.

Ognen Tešić, novinar portala „eTrafika“, koji je prvi saznao i objavio da se vodi istraga o malverzacijama tokom gradnje Univerzitetsko kliničkog centra, kaže da se istraga nastojala prikriti i držati daleko od očiju javnosti. Dadaje i da su policijski inspektori saslušali veći broj osoba iz ZIBL-a koje su učestvovale u izgradnji.

Za bivšeg ministra zdravlja Slobodana Stanića, koji je bivši, između ostalog, jer je ukazivao na brojne propuste tokom gradnje UKC RS, nema dileme da je sporno mnogo stvari.

Izvor: Ljubiša Davidović/BHRT

Related Posts