fbpx
Pozorište

“Mala liska” Borisu Isakoviću

Off 28

Na 16. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2019” izvedena je predstava “Zašto je poludeo gospodin R?”, Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd.

Stručni žiri u sastavu Senad Bašić, Pjer Žalica i Erol Kadić “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri jednoglasnom odlukom je dodijelio glumcu Borisu Isakoviću.

“Srećan sam, baš sam uživao igrajući, tako da je ova nagrada kao šlag na tortu”, rekao je Isaković.

Publika je višeminutnim aplauzom ispratila glumce sa scene, a Isaković nije krio oduševljenje zbog reakcije publike na odigranu predstavu.

Predstava “Zašto je poludeo gospodin R?” nastala je prema tekstu Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera, u režiji Bobe Jelčića. U predstavi, pored Isakovića, igraju Nataša Tapušković, Branko Cvejić, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Vesna Čipčić, Feđa Stojanović, Pavle Korać i Rade Stojiljković.

Večeras je na rasporedu treća po redu predstava u konkurenciji ovogodišnjeg festivala. Riječ je o komediji “Anđeli Babilona” Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže