fbpx
Životni stil

Majke koje doje imaju uži struk?

Off 26
Ilustracija

Dojenje beba je jedan je od najzahtjevnijih dijelova majčinstva. No, njegove su prednosti višestruke – kako za novorođenče, tako i za majke. Najnovija istraživanja pokazala su kako dojenje ima veze s obimom struka kod majke.

Istraživanje “Ishodi trudnoće i zdravlje u zajednici” Sveučilišta u Pittsburghu i Državnog sveučilišta Michigan, obuhvatilo je 700 žena. Znanstvenici su pratili majke u periodu od sedam do 15 godina nakon što su rodile.

Rezultati su pokazali da su majke koje su dojile duže od šest mjeseci imale tanji struk za gotovo četiri centimetra u usporedbi sa strukom majki koje su prestale dojiti nakon šest mjeseci ili ranije. Majke koje su duže dojile imale su i manji obim kukova.

Znanstvenici su uzeli u obzir dob, rasu ili etničku pripadnost, komplikacije u trudnoći, socioekonomski status i razne faktore zdravog načina života.

Postporođajna proizvodnja mlijeka za dojenje zahtijeva od majke da potroši gotovo 500 dodatnih kilokalorija dnevno, navodi se u studiji, prenosi geek.hr.

Related Posts