fbpx
BiH

Lukač smijenio više načelnika policijskih uprava u RS

Off 71
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je danas rješenje o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u više osnovnih organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS.

U saopštenju iz MUP-a RS navodi se da su promjene izvršene u Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, Upravi za organizovani i teški kriminalitet, Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Upravi za policijsku podršku i Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu.

Lukač je, između ostalih, smijenio načelnika Uprave za organizovani kriminal Darka Ilića, načelnika Uprave kriminalističke policije Sinišu Kostreševića, načelnika Uprave za borbu protiv terorizma Nedeljka Luburu, kao i načelnika Uprave policije RS Dragana Jevđenić, prenosi Beta.

Smijenjeni su i načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević, načelnik PU Doboj Dmitar Vračar i načelnik PU Trebinje Žarko Laketa.

Promjene su izvršene i u policijskim upravama Banjaluka, Prijedor, Doboj, Gradiška i Trebinje, navodi se u saopštenju iz MUP-a Republike Srpske.

Related Posts