Kultura

Sarajevo: Otvoren Pop Art Festival (PAF)

Off 81
Izložbom “Portreti umjetnika” renomirane sarajevske fotografkinje Vanje Lisac na kojima su zabilježeni Saša Lošić, Edo Maajka, Dino Šaran, Dubioza Kolektiv i drugi akteri bh. kulturne scene danas je ispred Historijskog muzeja BiH u Sarajevu otvoren drugi Pop Art festival (PAF).

Vanja Lisac je rekla da izložba obuhvata 13 fotografija, koje su rađene u tehnici pop arta kultnog Endija Vorhola (Andy Warhol), s tim da se ona služila fotošopom.

Specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark), koji je otvorio festival, istakao je da je od ove godine Pop Art Festival uvršten u program obilježavanja Dana Evrope.

Vigemark je podsjetio da se 2018. godina obilježava kao godina kulture i umjetnosti, te da je u Evropskoj uniji to godina kulturnog naslijeđa. Ocijenio je da BiH ima mnogo talentovanih umjetnika u svim oblastima.

PAF će trajati tri dana, od 11. do 13. maja, kada će biti održane i kreativne radionice – radionica glume sa Erminom Bravom, lutkarstva s Mariom Drmaćem, slikarstva i vajarstva s Melihom Tako, te DJ radionica sa predavačima Instituta za muziku, teatar i multimediju.

Pop Art Festival ima za cilj objediniti, prikazati i promovisati različite popularne umjetničke izraze.

Related Posts