Pozorište

Zenica: Otvoren “Internacionalni festival edukativnog teatra”

Off 108
Foto: Fena
Tradicionalni “Internacionalni festival edukativnog teatra” otvoren je danas u Zenici premijerom predstave “Ko smo mi i čime se bavimo“, koju je u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta i Crvenog križa iz Zavidovića na scenu postavio reditelj Miroljub Mijatović.

Pored ansambla Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, na trećem Festivalu bit će predstavljeni pozorišni ansambli Doma za djecu ometenu u razvoju iz Subotice, zagrebačko Kazalište slijepih i slabovidnih osoba te sarajevski “East West”.

“Ove godine na najbolji način pokazujemo koliko napredujemo u realizaciji Festivala. Akcent Festivala je na predstavama odgojnog karaktera s jakim didaktičkim porukama, kao i na osobama s poteškoćama u razvoju, a imamo poruke od sličnih timova iz regiona tako da ćemo biti domaćini sjajnim zagrebačkim predstavama i pozorišnoj grupi iz Subotice”, ističe rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorište Miroljub Mijatović.

U okviru Festivala bit će organizirana i 5. Smotra dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama u Bosni i Hercegovini, kao i smotra vrtića, osnovnih i srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona.

“Treći internacionalni festival edukativnog teatra” ove godine se realizira sa suorganizatorima – Kulturno sportskim centrom iz Kaknja i Centrom za kulturu iz Zavidovića.

Related Posts