Pozorište

U SARTR-u predstava za najmlađe: “Bo – Bo i Zu, prvi dan u vrtiću”

Off 48

Sarajevski ratni teatar (SARTR) i Aparat teatar izvest će danas za najmlađu publiku predstavu “BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću”, gdje likovi iz predstave “rastu” zajedno sa publikom.

U predstavi je riječ o likovima BO-BO i ZU, koji polaze u vrtić. To je, kako djeci, tako i roditeljima, veoma poseban dan, ispunjen jakim emocijama, zbog čega se zauvijek pamti.

Predstava je namijenjena djeci od dvije do pet godina, a bazirana je na muzičko-plesnoj, a ne na verbalnoj formi, sa akcentom na klaunovski geg, djeci prepoznatljiv i omiljen.

U ovom uzrastu djeca su izuzetno prijemčljiva za igru, imitaciju i predstavljanje, što su osnove na kojima postoji i sam teatar kao umjetnost.

Na publiku će se probati utjecati muzikom, smijehom, emocijom i govorom, koji će opet biti više na tragu individualnog govora, govora baziranog na govor tijela i emocije, a u toku predstave bit će korišteno dosta malih instrumenata, kojima će publika stavrati ton same predstave.

SARTR je aktivan i spreman na spontanu reakciju “malih” ljudi”, pa tako svako igranje postaje nova i originalna predstava. Traži se način komuniciranja sa publikom koja još “ne govori”. Ova predstava pomaže odraslima da progovore jezikom djece, saopćeno je iz SARTR-a.

Moto Aparat teatra jeste: Samo jednom se prvi put ide u pozorište! Svako dijete to zaslužuje!

Predstava će biti održana u Sarajevskom ratnom teatru sa početkom u 18.00 sati.

Related Posts